Галерея

Молебен.

  1. Молебень – богослужіння, при якому віруючі просять Господа, Богородицю або святих Його про дарування милості або дякують Богові за отримання благодіянь.
  2. Молебень можна замовити Спасителю (подячний, про болящих, про які подорожують і ін.), Божої Матері (різним Її ікон) або шанованим святим – за бажанням прихожанина.
  3. Бог благоволить, щоб ми отримували допомогу від Нього у своїх потребах через молитви до Богородиці і святим. Так, наприклад, молитви перед іконою Божої Матері «Невипивана Чаша», до святому мученику Воніфатію, праведному Іоанну Кронштадтському допомагають від недуги пияцтва; святитель Миколай Чудотворець є покровителем подорожуючих, допомагає видати дочок заміж, взагалі скоро відгукується на різні прохання про допомогу; святі воїни Феодор Стратилат, Іоанн Воїн, благовірний князь Олександр Невський та інші, а також Іоанн Предтеча протегують православним воїнам; в хворобах ми вдаємося за допомогою до великомученика і цілителя Пантелеймона, святим лікарям безсрібників Косьми і Даміана; назва ж багатьох ікон Божої Матері (наприклад, «Всіх скорботних Радість», «Споручниця грішних», «Пом’якшення злих сердець», «Годувальниця», «Милуюча»,

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.