Галерея

Як правильно замовити панахиду в храмі? Що принести?

Щоб замовити панахиду, потрібно прийти в храм і запитати, де подають на панахиду. Існує благочестива традиція в поминальні дні приходити до церкви перед початком богослужіння, щоб встигнути подати поминальну записку і просфору на літургію. Тоді священик під час освячення проскомидии помолиться і за ваших близьких.
Панахиду і заупокійну літургію можна замовити і заздалегідь, наприклад, з вечора. Але головне, щоб замовлення молитви не обмежувалося поданих записок та внесенням пожертви на храм. Ви повинні знайти можливість особисто бути присутнім на молитві, бо це молитва Церкви і від вашого імені за вашого родича або знайомого.
Що стосується продуктів, які приносять на панахиду, то зазвичай це хліб, цукор, масло, крупи тощо. Але існують і місцеві традиції, про які ви можете запитати у храмі. Після служби, панахиди, ці продукти священик або та людина, яку він благословить, розділяє серед служителів храму і серед тих, хто її потребує. У багатьох парафіях існує благочестива традиція після великих панахид, наприклад в батьківські поминальні суботи, відвозити продукти в лікарні, в’язниці або дитячі будинки.гочестивая традиция после больших панихид, например в родительские поминальные субботы, отвозить продукты в больницы, тюрьмы или детские дома.

2 коментарі на “Як правильно замовити панахиду в храмі? Що принести?

  1. Володимир

    Слава Ісусові Христу! Якщо в храмі за упокій усопших правиться панахида у середу, а роковини припадають на пятницю, коли правильно подавати за упокій, на перед чи після дати роковин ? Дякую.

  2. Якщо в храмі за упокій усопших правиться панахида у середу, а роковини припадають на пятницю, коли правильно подавати за упокій, на перед чи після дати роковин ? Дякую.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.