Галерея

РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ

1

РІЗДВЯНЕ ПОСЛАННЯ

ПРЕОСВЯЩЕННІШОГО РОМАНА,

ЄПИСКОПА КОНОТОПСЬКОГО І ГЛУХІВСЬКОГО

пастирям, монашествующим і всім вірним чадам Конотопської єпархії

ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ! СЛАВІМО ЙОГО!

Возлюблені о Господі, всечесні пресвітери і диякони, боголюбиві іноки та інокині, дорогі браття і сестри!

Щедрий на ласку Господь сподобив нас і цього року святкувати Різдво Христове. В усіх православних храмах лунає й радує наше серце ангельська пісня : «Слава в вишніх Богу і на землі мир, в людях благовоління». Знову думкою ми звертаємося до тих далеких часів, коли людство жило в духовній темряві поринаючи в безодню пороків і страстей.

Син Божий, народившись від Пресвятої Діви Марії, зійшов на землю, щоб духовно відродити людину, визволити її від гріха та смерті і дарувати вічне життя. Всемогутній Бог Слово, нині приймає плоть, щоб перебувати між нами. Сповитий пеленами, лежить він в убогих яслах, щоб стати доступним для всіх. Звеселилися небеса і радіє земля (Пс. 95. 11). Сповнені радістю, ангели співають славу в небі Богу, бо на землю зійшов мир у Христі.

Святитель Іоанн Златоуст говорить, що день Різдва Христового є найважливішим з усіх свят, мати всіх свят, початок і основа їх… Бо, до чого праотці так наполегливо йшли, що пророки пророкували, що праведники бажали бачити,— все це здійснилося в день Різдва Христового: Бог явився на землі в плоті і став людиною.

 

Різдво Христове  – це святкова хвилина, коли самотня сучасна людина відчуває трепет невимовної Божої близькості та уваги до себе, коли небо і земля, ангели і люди збираються в єдину родину довкола віфлеємських ясел, в яких сьогодні лежить новонароджений Цар віків, та радісно співають: «Христос народився!» «Славімо Його!»

Святий Амфілохій, єпископ Іконійський говорить: Нинішнє свято Різдва Христового, є для нас непереможною твердинею, непохитною основою, спасительним початком, воно живить розум і спасає душу.

І сьогодні ми святкуємо подію, яка докорінно змінила все життя людства. Почалася нова епоха – Бог зі своїм творінням уклав Новий Заповіт, котрий влаштований на нових відносинах,  на дарах благодаті та на принципах любові. Сьогодні любов особливо потрібна для нашого багатостраждального українського народу. Війна, котра розпочалася на сході нашої держави внесла горе, сльози та страждання майже в кожне місто і село. Бажаючи вирішити свої матеріальні, особисті питання, сильні світу цього забули заповідь про любов, через яку Христос і прийшов в цей світ.

Багато людей, що знаходяться в зоні бойових дій страждають сьогодні від нестатків продуктів харчування, ліків та одягу, вони немають належного фінансування від держави, холод та голод окутує їхні тіла і душі. Та найбільше люди страждають від самотності та байдужості оточуючих. Закликаю усіх у ці святі різдвяні дні, зглянутися на них з любов’ю, підтримати матеріально та добрим словом співчуття –  нехай і їхні серця зігріються тихою радістю Різдва.

Конотопська єпархія вже внесла свою посильну допомогу для воїнів та постраждалих від війни, а саме: було відправлено близько 6 тонн гуманітарного вантажу та продуктів харчування і 65 000 гривень перераховано в зону бойових дій. Сердечно дякую усім добрим людям, хто не лишився осторонь заклику про допомогу та зробив свій посильний вклад.

Кожного дня всі ми молимося за мир в нашій державі. Ми віримо в торжество миру, стоїмо на сторожі миру та з допомогою Божою прикладаємо свої турботи та зусилля, щоб налагодити мирне життя в нашій Українській державі.

Вітаю Вас, возлюблені брати та сестри, із Різдвом Христовим та благословенним новоліттям! Народжений заради нашого спасіння Христос-Господь да благословить Вас усіма духовними і небесними дарами та пошле потрібні для життя і земні блага! Духовних сил, терпіння і натхнення бажаю пастирям, ченцям і черницям, братам і сестрам! Миру, злагоди і спокою бажаю Богом береженій нашій Українській землі!

Нехай це світле свято наповнить наші душі радістю та направить нас на діла віри і любові, возводячи наш розум і серця до неба. Бо саме звідти чується радісний ангельський спів: нині народився вам Спаситель, Котрий є Христос Господь (Лк. 2, 11).

ХРИСТОС РОЖДАЄТЬСЯ — СЛАВІМО ЙОГО!

Коментарі закриті.